Einar Mattsson söker förvaltningsekonom

Toppbild

Rollbeskrivning

Rollen som förvaltningsekonom hos Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB innebär att du självständigt sköter den ekonomiska förvaltningen för ett antal bolag och följer de leveranskrav som finns angivna i Einar Mattssons kunders förvaltningsavtal. Bolagsformerna varierar och innefattar bl a aktiebolag, stiftelser, enskilda firmor och bostadsrättsföreningar.

I ditt ansvarsområde förekommer:

 • Redovisning och rapportering som bland annat innefattar löpande bokföring, upprättande av periodiska- och årsbokslut, likviditetsrapporter och årsredovisningar
 • Betalningar som exempelvis fastighets- inkomst- och mervärdesskatt, lånebetalningar, styrelsearvoden och utdelningar samt enstaka löner
 • Deklaration och skatt som bland annat innefattar att upprätta momsdeklarationer, inkomstdeklarationer samt kontrolluppgifter.

Du kommer att ha frekvent kontakt med kunder, myndigheter, skatteverket, revisorer och banker samt hantera bolagsadministration i kontakt med Bolagsverket och länsstyrelsen.


Vi söker dig som

 • Har minst 2-3 års erfarenhet av redovisning inom fastighetsområdet, med minst 3-årigt gymnasium
 • Har kunskap inom lagstiftning som berör fastighetsverksamhet
 • Självständigt kan upprätta bokslut, årsredovisningar
 • God vana av inkomstskatteberäkning och fastighetsrelaterad moms
 • Har god dator-och systemvana samt goda kunskaper i Excel
 • Behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift

Meriterande:

 • Erfarenhet av redovisning för större fastighetsägande bolag
 • Erfarenhet av systemen UBW (Agresso) och Vitec Hyra


Vidare ser vi att du är strukturerad, noggrann och ambitiös samt är effektiv i ditt arbetssätt då arbetsbelastningen kan vara hög i vissa perioder.
I rollen har du många kontaktytor och därför ser vi att du har ett stort kundfokus samt en god förmåga att skapa goda relationer. Du är även pedagogisk, tydlig och kommunikativ i ditt sätt att förmedla ekonomisk information till kravställande aktörer.

Om Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB 

Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB förvaltar cirka 15 000 bostäder samt kommersiella lokaler till ett värde om 58 miljarder kronor. Bolaget förvaltar bostäder och lokaler för en bred och etablerad grupp av fastighetsägare såväl som Einar Mattssons 5 800 egna bostäder. Med ett långsiktigt perspektiv på fastighetsaffären och gedigen kunskap erbjuder Einar Mattsson fastighetsägare en trygg och proaktiv förvaltning i syfte att utveckla kundens fastighetsvärden. Bolaget är en del av Einar Mattsson-koncernen som har varit verksam på Storstockholms bygg- och fastighetsmarknad sedan 1935. Koncernens övriga verksamheter utgörs av fastighetsägande, byggproduktion, projektutveckling och övriga investeringar.

Praktisk information

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid som börjar med en provanställning på 6 månader, med tillträde omgående. Einar Mattsson sitter i nyrenoverade och moderna och fina lokaler på Södermalm i Stockholm.

I denna rekrytering anlitar vi Barona rekrytering

sök tjänsten här

Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag!
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carina Stjernström på carina.stjernstrom@barona.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2020-11-09
Om oss

Våra värderingar

För oss är innovation, hållbarhet och ett personligt bemötande viktigt för att vi ska kunna förverkliga våra långsiktiga mål. 

Om oss

Våra medarbetare

På Einar Mattsson arbetar idag nästan 350 personer och styrkan i koncernen ligger i våra medarbetares samlade kompetens. Vi är alla med och skriver nästa kapitel i Stockholms historia. 

2020-06-30
Håll avstånd, håll ut, rädda liv
Vi ber dig som har ett ärende att inte besöka oss eller ta emot besök från oss om du har hosta, feber, snuva eller ont i kroppen. Kontakta oss istället via telefon, mejl eller felanmälan.

Vi på Einar Mattsson gör allt för att du som kund ska känna dig trygg med oss. Våra kunder och medarbetares säkerhet har därför högsta prioritet. Vi följer löpande utvecklingen av situationen med anledning av Coronaviruset/Covid-19  och anpassar våra arbetsmetoder därefter.  Läs mer.
Fråga oss