Nyheter / 2019 / Einar Mattsson förvärvar mark för bostäder i Huddinge
2019-03-14

Einar Mattsson förvärvar mark för bostäder i Huddinge

Einar Mattsson har förvärvat kvarteret Lagret 5 från King In West AB/Däckspecialisten i Storängen i Huddinge. Fastigheten tillträddes i februari 2019. Målet är att utveckla cirka 150 bostadsrättslägenheter på platsen.



– Vi ger vårt bidrag till den nya stadsmiljö som ska utvecklas i Storängen. Huddinge kommun har höga ambitioner och satsar på nytt gatunät, nya parker och torg, förskolor, skolor och idrottshall. Så man kan förvänta sig en stadsdel som lever dygnet runt med närhet till både det gröna och urbana värden. Totalt tillkommer cirka 3000 bostäder i området varav vi uppför cirka 150 stycken, säger Einar Mattssons mark- och projektförvärvschef Britta Blaxhult.

I anslutning till Huddinge centrum
Einar Mattsson har tidigare utvecklat bostadsrätter i Huddinge. Senast var det tillsammans med Mecon Bygg där vi 2017 färdigställde 139 lägenheter i bostadsrättsföreningen Klockarbacken som ligger vid områdets västra entré i närheten av Huddinge Centrum utmed Sjödalsvägen. Storängen kommer utvecklas i flera etapper och Lagret 5 som ligger i Storängens östra del ingår i kommande detaljplaneetapp. Däckspecialisten som idag finns i befintligt hus kvarstår som hyresgäst till 2022. Efter det flyttar de sin verksamhet till nybyggda lokaler i en annan del av Huddinge.

För mer information kontakta:

Britta Blaxhult
Mark- och projektförvärvschef
08-586 263 00

Ewelina Holm
Kommunikationschef
076- 5426720

Fråga oss