Nyheter / 2024 / Einar Mattsson förvärvar mark för nytt bostadsprojekt i Nacka
2024-05-16

Einar Mattsson förvärvar mark för nytt bostadsprojekt i Nacka

Under april 2024 har Einar Mattsson förvärvat mark i Jarlaberg, i närheten av Nacka Forum. På platsen planerar Einar Mattsson att uppföra ett kvarter med cirka 50 - 55 bostäder, ett mindre antal radhus och lokaler som placeras ut mot ett trivsamt torg. Kvarteret ritas av Varg arkitekter. Detaljplan har vunnit laga kraft och nu kan projektering starta. Efter bygglov planeras byggstart till våren 2025. Säljare av marken är Svenska Nyttobostäder AB.

Li Cederwall Frizzo Einar Mattsson nytt bostadsprojekt Nacka.jpg
Li Cederwall Frizzo, affärutvecklare på Einar Mattssson Projekt AB

– Einar Mattsson är en långsiktig fastighetsägare som utvecklar bostäder i de flesta konjunkturer. Kvarteret planeras för ca 50 – 55 bostäder samt radhus och lokaler.  Det är en fantastisk plats med vatten och natur på ena sidan, och nära till ett stort utbud av service i Nacka Forum och bussar som tar dig in till Slussen på 20 minuter. Sedan får vi inte glömma att det kommer en tunnelbanestation i närheten. Som det ser ut nu är planen att byggstarta tidigt under våren 2025, berättar Li Cederwall Frizzo, Affärsutvecklingschef på Einar Mattsson Projekt AB.  

Jarlaberg – mellan Nacka Strand och Nacka forum 

Einar Mattssons bostäder kommer att utvecklas nära park och Nyckelvikens naturreservat Jarlaberg. Området ligger mellan Nacka Strand och Nacka Forum. Nacka Strand erbjuder sjönära restauranger och butiker, småbåtshamn och fördelen att kunna ta båt till stan, till Lidingö eller längre ut i skärgården. På andra sidan, ca en kilometer bort, hittar du Nacka forum, ett stort centrum med stort butiksutbud. Här finns även flera vårdinrättningar, caféer och restauranger. 2030 beräknas tunnelbanan vara klar.  

Fråga oss